Eufrozina, Kende
14 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

A veteményest akarta menteni a nő, aki belefulladt a villámárvízbe

2020.06.16. 06:32

A Blikk és a Bors munkatársa is megkereste annak a nőnek a férjét, akit vasárnap a kertje végében sodort el a villámárvíz.

A 66 éves nő a férjével vasárnap délután a kertjük végében levő hídpillért akarta megtisztítani az eső miatt megáradt időszakos vízfolyás hordalékától, ám belecsúszott a vízbe, és a víz mintegy hetven méteren sodorta magával.

Az asszony férje arról beszélt, hogy kevés volt a nyugdíjuk, ezért „azt ették, amit a veteményesben megtermeltek”, felesége a kertet akarta valahogy megmenteni. Pintér Lajos a dombon állt, amikor látta, hogy párja a felduzzadt vízben eltévesztette az átjárót.  

A vízelfolyás szeméttel, gazzal, ágakkal volt feltöltve, áttörte a víz, az vitte el Marikát. Rögtön bebújtam alá, és utánakaptam, olyan erővel fogtam, hogy még a kabátot is letéptem róla. Ordítva könyörögtem, hogy Marika, el ne engedd a kezem, kérlek, ne engedd el!” Kétszer fel tudtam emelni a fejét a vízből, de ömlött a patak az arcába, szemébe. Kicsúszott a kezemből. Amikor elengedett, éreztem, hogy vége, elvitte a víz, már nem találtam. Nem tudtam megfogni! Utoljára még azt kérte, Lali, segíts!

– mondta a férfi.

A nőt végül a katasztrófavédelem munkatársai húzták ki a vízből, de a mentők már nem tudták újraéleszteni.