Belehajtott egy lezárt aluljáróba egy Audi, elsüllyedt

2020.06.18. 12:42 Módosítva: 2020.06.18. 15:18

Tanulságos videót készített a Kecskeméti TV arról, hogy miért nem szabad behajtani egy lezárt alagútba hatalmas esőzések után:

Az Audi a videó leírása szerint egy olyan aluljáróba hajtott be szerdán, amit a nagy csapadék miatt le kellett zárni, mert felgyűlt benne a víz. Az egyik kommentelő felrótta az illetékeseknek, hogy amikor átépítették az aluljárót, nem oldották meg az esővíz elvezetését. 

A süllyedés után még az látható a videón, hogy az Audit a saját maga által keltett hullámok dobálják. Bár az autó állapotáról nem közöltek hírt, a Totalcar cikke szerint egy ilyen esetben nem is kérdés, hogy nagy lesz a baj, főleg, hogy még a vízben úszó autóban is taposták a gázt. 

A Kecskeméti TV előző napi bejátszása alapján már hétfő este is többen elakadtak az alagútban, miután rövid időn belül 27 mm eső zúdult a városra. A videón látható, hogy egy BMW-st a tűzoltóknak kellett kihozni, de egy régi Suzuki például vette az akadályt, és átment. Igaz, akkor még nem volt akkora a víz, mint az új videóban.

A megkérdezett alpolgármester szerint 3-4 milliárdos fejlesztéssel lenne megoldható, hogy el tudják innen vezetni a vizet, mert az egész városrészben ki kéne építeni hozzá a zárt csapadékvíz-csatorna rendszert.