Egy pohár vizet kértek a mórahalmi ékszerboltostól, 31 milliós zsákmánnyal távoztak

2020.06.18. 10:17

Vádat emeltek azzal a két szerb férfival szemben, akik 2015 nyarán raboltak ki egy mórahalmi ékszerboltot – közölte a Szegedi Járási Ügyészség. 

2015. július 21-én délután jelentek meg az egyik mórahalmi ékszerboltnál, ahol egyikőjük az üzlet előtt álló üzletvezető nőtől egy pohár vizet kért. A nő a kérésnek eleget téve bement a boltba, a vizet kérő vádlott követte. Mialatt a nő egy flakonba vizet engedett, a férfi mögé állt, és a nő száját befogva erősen magához húzta.

Ezalatt a másik vádlott is bement a boltba, majd közösen a sértett kezeit, lábait ragasztószalaggal összekötözték, száját beragasztották, és elvették tőle a páncélszekrény kulcsát. 

A páncélszekrényből magukhoz vettek 1,1 millió forint készpénzt, valamint 30,2 millió forint értékű arany ékszert. Az üzletvezetőt megkötözve, száját beragasztva hagyták hátra, és külföldre menekültek.

A sértettnek okozott kár nem térült meg.

A vádlottakat elfogatóparancs alapján sikerült előállítani és őrizetbe venni 2019 nyarán és őszén. Jelentős értékre elkövetett rablással és személyi szabadság megsértésével vádolják őket.