Lőfegyverrel fenyegette az autósokat a Váci úton két férfi egy Renault-ból

2020.06.18. 08:38

Garázdaság miatt hallgattak ki két férfit, akik autóvezetés közben lőfegyverrel fenyegettek több másik autóst – közölte a rendőrség.

A két férfi kedd délután indult el egy Renault-val Újpestről, a Nádor utcából, és a Váci úton az Árpád híd felé tartott. Az autót vezető V. József és utasa, R. Richárd is egy lőfegyver utánzatát többször kitartotta a kocsi lehúzott ablakán, és azt más autósokra fogta, miközben többször indokolatlanul forgalmi sávot váltottak, és más autósok előtt hirtelen lefékeztek.

Bejelentést is tett valaki a BRFK-n, ezért a rendőrök a VI. kerületben, a Dózsa György úton feltartóztatták őket. Az autó átvizsgálása során előkerült a fenyegetéshez használt játék fegyver is.

Az észszerűtlen és balesetveszélyes szórakozás során volt olyan eset is, amikor olyan sofőrt fenyegettek meg, aki hatéves kislányával utazott az autóban – írják a rendőrök.

A férfiakat elfogták, és előállították, garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Még vizsgálják, hogy más bűncselekmény is megvalósult-e a „szórakozás” során.