Meghalt két idős beteg, 8 újabb fertőzöttet regisztráltak

DBZOL20200604015
2020.06.22. 08:49

8 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4102 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt két idős, krónikus beteg, velük 572 főre emelkedett az elhunytak száma, 2590-en pedig már meggyógyultak, írja a koronavírusról tájékoztató hivatalos honlap.

Az aktív fertőzöttek száma 940 fő.

Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60  százaléka, a gyógyultak 48  százalék a budapesti. 184 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 14-en vannak lélegeztetőgépen.

Vasárnap öt nap csökkenés után nőtt újból néggyel az aktív esetek száma 935-re. Aznap nem volt halálos áldozata a koronavírusnak Magyarországon.

A veszélyhelyzet megszűnt, és az operatív törzs sem tart már naponta sajtótájékoztatót, de Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette, hogy a gazdaság újraindítása érdekében felállítják a gazdaságvédelmi operatív törzset.

A magyarországi koronavírus-járvány alakulását az alábbi, folyamatosan frissülő grafikonokon követheti nyomon:

(Borítókép: Egy ápoló védőfelszerelésben egy beteg pulzusát méri a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított Covid Ortopéd-Traumatológiai Osztályon a fővárosi Szent János Kórházban 2020. június 4-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport