Oszkár
20 °C
29 °C

Milliókat fizetett ki az esztergomi kórház egy betegliftre, de a vállalkozó felélte a pénzt, lift meg sehol

2020.06.22. 09:31

Jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt indult eljárás egy esztergomi kórház által megrendelt betegszállító lifttel kapcsolatban.

Az ügyészségi közlemény szerint egy férfi egy budapesti cég nevében arra vállalkozott, hogy beszerez és beszerel egy betegszállító felvonót az esztergomi kórházban. A kórház a vállalkozói díj felét átutalta 2018 augusztusában (5 683 250 Ft-ot) a társaság számlájára, ám a vádlott által képviselt kft. a felvonó építéséhez nem kezdett hozzá, a kórház megkeresésére nem válaszolt, a vádlott telefonon is elérhetetlenné vált.

A férfi az előlegként átutalt pénzt a bankszámláról több részletben felvette, és azt nem a felvonó beszerzésére, hanem a megélhetésére fordította. A kárt nem térítette meg, és elismerte, hogy felélte az átutalt pénzt.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje, valamint kötelezze arra, hogy a sértettnek okozott kárt térítse meg, áll a közleményben.