A főváros elkezdi vizsgálni a Tarlós-éra korrupciógyanús ügyeit

Vizsgálóbizottságot alakít a Fővárosi Közgyűlés az elmúlt évek korrupciógyanús ügyeinek kivizsgálására - jelentette be Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) főpolgármester-helyettes szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A javaslat négypárti - MSZP, DK, Párbeszéd és Momentum - előterjesztésben kerül a testület elé, amelyet támogat Karácsony Gergely főpolgármester is. A főpolgármester-helyettes közölte azt is, a Fidesz is delegál tagokat a testületbe - írta az MTI. 

Kerpel-Fronius szerint az elmúlt években sok olyan budapesti ügy volt, amely a sajtó és a korrupciókutató civilek érdeklődésére tartott számot. Kiemelte: fontos, hogy utánajárjanak ezeknek az ügyeknek, levonják a tanulságokat, és ha kell, büntetőfeljelentést tegyenek. Szükségesnek nevezte a tapasztalatok beépítését is a fővárosi cégek gazdálkodásába.

A testületet Havasi Gábor (Momentum), Budapest egészségügyi tanácsnoka vezeti. Havasi Gábor azt mondta: vizsgálni fogják a patkánymentesítésre 2018-ban kiírt közbeszerzést, az állatkerti Biodóm létesítését, a parkolási rendszer elmúlt 15 éves működését, a Rác fürdő projektet, a 3-as metró felújítását, a 4-es metró építését, az elektronikus jegyrendszer-projektet és a Bálna eladását.

Kerpel-Fronius Gábor elmondta: támogatják Láng Zsolt (Fidesz) módosító javaslatát, hogy 2010 előtti ügyeket is vizsgáljanak, azt azonban nem, hogy az eredeti javaslatban szereplő 2021. december 31. helyett már az év végére készüljön el a jelentés.

Arra a kérdésre, hogy vizsgálják-e Demszky Gábor, Persányi Miklós és Karácsony Gergely "botrányait" is, igennel válaszolt, és elmondta, ha kell, felelősségre is vonják őket. A Lánchíddal kapcsolatos kérdésre elmondta, ha valaki annak állapota miatt megsérül, a politikai felelősség "minket is terhel", ezért naponta vizsgálják a hidat.

Az oldalról ajánljuk

  • Külföld
Deutsch Tamás nagyon boldog, hogy az állatok szállításáért lesz felelős

A Fidesz EP-képviselője szerint ismét tudják képviselni a magyar érdekeket az uniós szakbizottságokban.

szeptember 17., 16:59

  • Gazdaság
Kovács Zoltán: vadászat kell a természet megóvásához

Egy hét múlva nyílik a vadászati világkiállítás.

tegnap, 13:37

  • Külföld
Szijjártó Péter kiakadt, kioktatta kormányzásból a svéd miniszterelnököt

Mintha újra 2015 lenne.

szeptember 16., 18:36

  • Belföld
Győrfi Pál megkapta a harmadik oltását

12 éves fia pedig az elsőt.

szeptember 15., 19:09

  • Külföld
Megszólalt a homoszexuális lelkész, aki többé nem ad össze heteroszexuális párokat

Lars Gardfeldt szerint abszurd, hogy egyes lelkészek megtagadják a meleg párok összeadását.

szeptember 16., 17:16