Héttel emelkedett a beazonosított koronavírusos fertőzöttek száma, és meghalt három krónikus beteg

HUS 3693
2020.06.24. 09:36

7 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 4114 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 krónikus beteg, ezzel 576 főre emelkedett az elhunytak száma, 2618-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 183 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavírusról tájékoztató kormányzati honlap.

Az aktív fertőzöttek száma 920 fő.

A kedden közölt információk szerint a megelőző 24 órában egy idős, krónikus beteg halt meg, százéves volt, további öt főnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést. A Semmelweis Egyetem kedden közleményt adott ki, amiben azt írták: császármetszést hajtottak végre egy 31. hétben járó koronavírus-fertőzött kismamán június 18-án. Ő is és az újszülött is jól van, a gyerek PCR-tesztje negatív lett.

A veszélyhelyzet megszűnt, nincs már érvényben a rendkívüli jogrend sem, de életbe lépett a járványügyi készültség, hiszen az egész ország területére

EGÉSZSÉGÜGYI VÁLSÁGHELYZETET HIRDETETT KI A KABINET.

Az operatív törzs nem tart már naponta sajtótájékoztatót, de Varga Mihály pénzügyminiszter nemrég bejelentette: a gazdaság újraindítása érdekében felállítják a gazdaságvédelmi operatív törzset.

A magyarországi koronavírus-járvány alakulását az alábbi, folyamatosan frissülő grafikonokon követheti nyomon:

(Borítókép: Huszti István/Index)