Defektet kapott, szalagkorlátnak ütközött és felborult egy katonai terepjáró az M35-ösön

2020.06.25. 23:30 Módosítva: 2020.06.25. 23:36

Defekt miatt szalagkorlátnak ütközött egy katonai terepjáró az M35-ös autópályán, a segítségére siető autóba pedig hátulról belehajtott egy kisbusz.

A csütörtök délutáni balesetben megsérült autókról egyik olvasónk videót készített, miközben elhaladt a járművek mellett:

Katonai terepjáróval ütközött egy furgon az M3-on

Aztán később a Honvédelmi Minisztérium megerősítette a hírt, de azt írják, a baleset körülményeinek pontos tisztázása még folyamatban van.

„Katonai járművek tartottak 2020. június 25-én a kora délutáni órákban Gyöngyösről Debrecenbe, amikor az elsődleges adatok szerint az M35-ös autópályán az egyik jármű defektet kapott, szalagkorlátnak ütközött és felborult. A jármű vezetőjét és két utasát könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

A balesetet szenvedett autó mögött haladó, szintén katonai terepjáró segítségnyújtás céljából megállt, amelynek nem sokkal később hátulról nekihajtott egy kisbusz. Utóbbi vezetője az ütközés következtében könnyű sérülést szenvedett. A baleset körülményeinek pontos tisztázása folyamatban van" - írták.

A minisztérium már korábban közölte: katonai menetoszlopok közlekedésére lehetett számítani az ország több pontján. A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár június 24., szerda 14 és június 25., csütörtök 1 óra között kiképzési célból katonai menetet hajtott végre. A menetoszlop ugyanezen az útvonalon tér vissza Hódmezővásárhelyre június 26-án hajnali 4 és 14 óra között.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalakon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai menetoszlopokat, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladását. Tavaly nyáron a mostaninál sokkal súlyosabb, egy katona halálával végződő baleset történt az M7-esen, egy gyakorlatra tartó katonai menetoszlop haladása közben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport