Ügyészség előtt a sokkolós rabló

2020.06.25. 08:33

Befejeződött a nyomozás annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint egy sokkoló segítségével kirabolt egy pénzváltót, egy másikat pedig megpróbált kirabolni, írja a Police.hu.

Az első rablás 2019. szeptember 24-én történt, amikor egy középkorú férfi ment be  egy Bajcsy-Zsilinszky úti pénzváltóba, ahol egy sokkolóval megtámadta a 72 éves alkalmazottat. A támadó kivett több millió forintot a kasszából, és elmenekült a helyszínről.

Egy hónappal később 2019. október 27-én reggel egy Andrássy úti pénzváltóból érkezett riasztás a rendőrségre, ahol a bejelentés szerint egy ismeretlen férfi szintén egy elektromos sokkolóval fenyegette meg az üzletet nyitó alkalmazottat, akit többször meg is ütött. A nő megnyomta a pánikriasztót, a támadó ekkor pénz nélkül elfutott a helyszínről, azonban két járókelő látta az esetet, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta a feltételezett elkövetőt.

A terézvárosi rendőrök percek alatt a helyszínre értek, és elfogták a 49 éves budapesti M. Tamást. A férfi menekülés közben eldobta a sokkolót, de azt vesztére a nyomozók megtalálták. A rendőrök felfegyverkezve elkövetett rablás és felfegyverkezve elkövetett rablási kísérlet miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztályának nyomozói a szükséges iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.