Betelefonált a rendőrségre, hogy megöli a családját

2020.06.26. 09:49

Megölöm a családom

– érkezett a rendőrségre 2020. június 24-én délután a kijelentés, majd a hívó bontotta a vonalat. Azonosították a helyet, ahonnan a hívás érkezett, és a rendőrség a helyszínre indult. Már közel jártak, amikor újabb, ám ezúttal már segítségkérő hívás érkezett a rendőrségre, írja a Police.hu.

A bejelentő elmondta, érdi házukban fia és élettársa összeszólalkozott, egyikük megsérült. Az odaérkező járőrök egy nőt és két, teraszon ülő férfit találtak a helyszínen. Az egyik férfi combja erősen vérzett, ezért mentőket kértek a házhoz. A sérültet kórházba vitték, a helyszíni szemle, az adatgyűjtés és a lehetséges tanúk kikérdezése megkezdődött. Néhány órával később körvonalazódni látszott a történet.

A gyanú szerint a házban élő, 41 éves S. János aznap többször meglátogatta a közeli kocsmát, sörből és borból annyit fogyasztott, hogy délután 4-re elmondása szerint úgy tért haza, ahogy szokott, közepesen ittasan. Emlékei szerint a konyhában állva kezében tartotta legtöbbször evéshez használt kését, amikor jött egy gondolat, hogy megszúrja anyja élettársát. A 66 éves férfi elhárította a hadonászó mozdulatokat, ám amikor a 41 éves férfi kezét ellökte, az a saját combjába szúrta a kést. A vérzés miatt bepánikolva a férfi hátulról ájulásig szorította a 66 éves élettárs nyakát, akiről végül az anyja rángatta le.

oleskis1 0
Fotó: Police.hu / Police.hu

A támadó beismerte tettét, a gyanúsítás közlésekor az őt kihallgatónak annyit válaszolt:

Teljesen úgy volt, ahogy felolvasta.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ellene emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, és kezdeményezték a férfi letartóztatását.