Van, akinek mindene odaveszett az egri viharban

2020.06.29. 10:51

Kilenc otthon vált lakhatatlanná Egerben a pénteki hatalmas vihar után, az ott lakókat egy kollégiumban szállásolta el az önkormányzat. 

Az RTL Klub riportja szerint kilépett a víz egy patakból, és elárasztotta a közeli házakat. Volt ahol az ablakig ért a vízszint, és az ablakon kellett kimenekülniük a lakóknak. 

Nagyon rémes volt. (...) Nekünk is menekülnünk kellett szó szerint, mert az se tudtuk, hogy mikor tör át a víz az ablakon

- mesélte egy nő az RTL Klubnak.

Farkas Attila alpolgármester azt mondta, hogy megkezdődött az épületek műszaki állapotának felmérése és a terület rendezése, a hordalékot elszállítják, az ott lakók elszállásáról pedig az önkormányzat gondoskodik.

Sokaknak mindene odaveszett az árvízben, és azt se tudják, visszamehetnek-e valaha, 45 ember maradt otthon nélkül. 

Frissítés: Hétfő délután elértük mi is Farkas Attila alpolgármestert. Azt mondta az Indexnek, még most is tart az épületek műszaki állapotának felmérése, és csak azután tudják megmondani, hogy visszaköltözhetnek-e a lakók. Rengeteg felajánlást kaptak civil szervezetektől, egyházaktól és intézményektől, tartós élelmiszerrel, ruhával és bútorokkal segítik a bajba jutott családokat. Többségük menekült, ahogy tudott, és csak az a ruhája maradt, amit épp akkor viselt, amikor a vihar jött. A patak egyébként azért önthetetett ki a medréből, mert sokan illegális szemétlerakónak használják, és rengeteg szemét, hordalék halmozódott fel az elmúlt hónapokban. Bár az önkormányzat minden évben kitisztítja a medret, az újra és újra megtelik szeméttel. Most megint elszállítják a hordalékkal együtt a szemetet is, majd fertőtlenítik a területet.