Szerdától nyit ki újra a Széchenyi és a Rudas fürdő

2020.06.30. 16:31 Módosítva: 2020.06.30. 18:33

A budapesti fürdőket üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. ütemezetten nyitja ki a fürdőket július közepéig, írja az MTI.

Július elseje szerdától a Széchenyi és a Rudas fürdők újra várják a vendégeket kedvezményes belépővel. A támogatott gyógyszolgáltatások újra igénybe vehetők előzetes időpont-egyeztetéssel

– közölte a BGYH Zrt.

Az elmúlt hétvége óta már teljeskörűen üzemel:

  • a Paskál,
  • a Palatinus,
  • a Pesterzsébeti,
  • a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő
  • és hétfőtől már a Lukács fürdő beltéri medencéi is.

A Dandár fürdő július 15-én nyit ki.

Az újranyitási akció keretében a Széchenyi és Rudas fürdőkbe érvényes belépők a korábbinál kedvezményesebb, közel 40 százalékkal csökkentett áron vásárolhatóak meg, a 15 alkalmas akciós bérletek pedig további 15 százalék kedvezményt biztosítanak.

A közlemény szerint a fürdők felkészítési munkálatai a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai szerint zajlottak, a BGYH Zrt. munkatársai fokozott nagytakarítási és fertőtlenítési munkákat végeznek a fürdők területén. Az újranyitás előtt a medencék vizét teljeskörűen bevizsgálják, és az előírások szerint fertőtlenítik, minőségét kétóránként ellenőrzik. A belépéshez használt proxy órákat minden használat után fertőtlenítik. A forgalmasabb látogatótereket (beléptetés, közlekedőterek, vizes blokkok, mellékhelyiségek) legalább óránként, a medence-, illetve lépcsőkorlátokat, vízbe jutást segítő eszközöket 30 percenként fertőtlenítik. A vendégek részére alkoholos kézfertőtlenítő szert és a helyes kézmosásról szóló tájékoztatókat helyeztek ki.

A járvány miatti helyzetre való tekintettel módosult a házirend is.

Számos előírást, közöttük a papucs használatot, vagy a medencék használata előtti zuhanyzást a házirend már korábban is rögzítette. Most ezek fokozott betartására nyomatékosan felhívják a látogatók figyelmét:

  • papucs nélkül nem engedik be a látogatókat a fürdő területére,
  • a pénztárak előtt és a büféknél kötelező a védőtávolság betartása, melyet felfestett pontok jelölnek.

A járványügyi helyzet érinti a fürdők nyitvatartását is: így a Széchenyi fürdő, mely kizárólag az Állatkerti krt. felőli bejárat irányából megközelíthető, mindennap reggel 9-től este 7-ig, a Rudas fürdő török része reggel 6-tól este 6-ig, a wellness és uszoda részlege pedig reggel 8 és este 8 között tart nyitva. Szombatonként este 9-től hajnali 2 óráig ismét lesz éjszakai fürdőzés. Folyamatosan figyelemmel kísérik a vendégforgalom alakulását, jelentős igénynövekedés esetén a nyitvatartási rendet módosítják.

Július elsejétől újra igénybe vehetők a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által támogatott gyógyszolgáltatások is. A korábban felírt kúrák folytatólagosan igénybe vehetők, azokat nem szükséges újra felíratni. A kezelések továbbra is a kúra megkezdésétől számított 56. napig vehetők igénybe, ebbe nem számít bele a 2020. március 15. és június 18. között eltelt időszak. Ezért fontos, hogy a betegek mielőbb folytassák a megkezdett kúrákat, lehetőség szerint legkésőbb július 15-ig. A járványügyi helyzet miatt a gyógykezelések igénybevételének rendje számos ponton módosul – írja közleményben a BGYH Zrt.  • Hírek
  • Hírek