Kettétört egy debreceni távvezetékoszlop a viharban

2020.06.30. 16:16 Módosítva: 2020.06.30. 22:42

Frissítés: 2020. 07.01. 15:03-kor

Ideiglenes oszlopot telepítettek az E.ON munkatársai a kettétört oszlop kiváltására, így szerdán hajnali 2 órára minden debreceni háztartásban helyreállt az áramellátás.

A hétfő esti viharban Debrecen-Létavértes térségében fa dőlt egy nagyfeszültségű vezetékre, emiatt 22 órától 65 ezer fogyasztónál nem volt áram. A katasztrófavédelem és az E.ON munkatársai azonnal megkezdték a munkát, de mintegy 25 ezer fogyasztónál – Debrecen déli részén – még kedd reggel sem volt áramszolgáltatás, írta az MTI.

Az E.ON kora délután úgy tájékoztatta lapunkat, hogy még dolgoznak a csaknem 10000 debreceni ügyfelük áramellátásának biztosításán. A város keleti és déli részének egyes területei érintettek.

Közölték: mivel a tartós és végleges műszaki megoldás, a sérült oszlopszerkezet cseréje időigényes, ezért az érintettek áramellátását egy átmeneti megoldással fogják biztosítani. Egy olyan oszlopszerkezetet állítanak fel, amire ideiglenesen ráköthetők a területet ellátó villamos kábelek. Ezzel párhuzamosan történik a hosszú távú megoldás, a sérült vasszerkezet cseréjének előkészítése is.

Mint arról beszámoltunk, hétfőn heves zivatarokkal érkezett meg az újabb hidegfront az országba. Csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hetven esetben riasztották a tűzoltókat kidőlt fák és vízelöntések miatt.