Napos idő lesz, csak délután várható zápor, zivatar

2020.07.01. 05:07

Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, csak délután, este a Dunántúlon lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott elszórtan zápor, zivatar kialakulhat - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat az előrejelzésében.

2020-07-01 07 20 46-met.hu - Országos Meteorológiai Szolgálat.pn
Fotó: met.hu

Néhol megélénkül a déli, délkeleti szél. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul. Késő estére 19 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy

SZERDÁN  8,3-AS, EXTRÉM MAGAS UV-B SUGÁRZÁS VÁRHATÓ.

Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. Napközben, 11 és 15 óra között, lehetőség szerint el kell kerülni a napozást.

A meteorológiai szolgálat kitért arra is, hogy késő délutántól előbb az Alpokalja térségében, majd később a Dunántúlon helyenként máshol is kialakulhatnak zivatarok, amelyek között egy-egy hevesebb is lehet. Az intenzívebb zivatarokat felhőszakadás, viharos széllökések, valamint nagyobb méretű jégeső is kísérheti.

Zivatarveszély miatt Vas, Veszprém és Zala megyére másodfokú, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.