Másodjára már megválasztották parlamenti alelnöknek a jobbikos Brenner Kolomant

2020.07.03. 14:12 Módosítva: 2020.07.03. 14:14

Másodjára már megválasztotta parlamenti alelnöknek az Országgyűlés a jobbikos Brenner Kolomant - közölte a párt. Hétfőn arról számoltunk be, hogy határozatképtelenség miatt nem sikerült megválasztani Kolomant, ami a Jobbik szerint azért volt furcsa, mert az összes kormánypárti és ellenzéki képviselőt meg tudták szavazni, csak a jobbikos jelöltet nem. 

Az MTI azt írja, az Országgyűlés 109 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett választotta alelnökké Brenner Kolomant.

"Koloman soproni poncichter polgárként és felelős értelmiségiként azért lépett politikai pályára a néppárti Jobbikban, mert a Fidesz egypárti túlhatalmával szemben a demokratikus rend és a jogállam védelmét kiemelkedően fontosnak tartja" - írja róla a pártja. 

A Jobbik szerint Brenner Koloman a nemzetközi kapcsolatokban is hasznosíthatja eddigi tapasztalatát. "A hazai német nemzetiséghez tartozó, egykori egyetemi vezető és kutató kiemelt feladatának tartja a határon túli magyarság, valamint az Európában őshonos nemzetiségek jogainak szélesítését és védelmét" - írták a közleményükben. 

Hétfői cikkünkben megszavaztattuk az olvasókat, hogy szerintük ki miatt nem sikerült akkor megválasztani Kolomant, és ez lett az eredmény:

Screen Shot 2020-07-03 at 14.02.19.png