Gárdonyban lekordonozták a szabadstrandot

2020.07.04. 19:28

Egy fémkordont tettek le végig a gárdonyi szabadstrandra, közölte az RTL Híradója. A kordon víz felőli oldala elvileg építési terület, a partfalfelújítás része, de munkagépek egy ideje nincsenek. Amíg voltak, kordon nem volt. A kerítésen semmi felirat, vagy figyelmeztetés nincs.

A helyiek egyszerűen széthúzták az elemekből álló kordont, és a betonelemeket átlépve járnak a strandra. Fel is tettek egy "a tó mindenkié" feliratot a kerítésre. Ráadásul ez az egyetlen olyan partszakasz, ahol szörfökkel le lehet menni a vízre, mondták az RTL-nek.

A helyi fideszes polgármestert hiába kereste az RTL Klub. A helyi ellenzék szerint a veszélyhelyzet idején, egyedül hozott döntést a polgármester.

L. Simon László fideszes országgyűlési képviselő a Facebookon értetlenkedett a kordon miatt. Azt írta, az önkormányzat hivatalosan nem akarja a partszakaszt strandnak minősíteni, (...) viszont akik itt fürdőznek, a helyi vállalkozóknál esznek és isznak, akik más helyi vállalkozóknál szerzik be a portékáik és alapanyagaik egy részét.

Ők mind helyben adóznak. Tehát lehet, hogy nincs strandbelépőből származó bevétele a városnak, de létezik másodlagos bevétel is. Az adófizető helyi lakosok és nyaralótulajdonosok komfortérzetéről ne is beszéljünk!

A Velencei tó egy éve egy tónak háttal álló széksorral híresült el, igaz, az nem Gárdonyban, hanem Velencén van.