Előd
10 °C
16 °C

Hat újabb fertőzött, még nyolcan vannak lélegeztetőgépen

2020.07.06. 09:12

Hat újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, velük 4189 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 589 fő, 2860-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 740 fő.

Az aktív fertőzöttek 40%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 47%-a budapesti. 144 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavírus-járványról tájékoztató hivatalos honlap.

Magyarországon véget ért a veszélyhelyzet, jelenleg járványügyi készültség van. Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy az első hullám sikeres leküzdése egy úgynevezett „szakaszküzdelem". Vakcina nincs, és a környező országok hatással vannak Magyarországra, mondta, és azt kérte, ne külföldre menjenek nyaralni az itthon élők, hanem maradjanak belföldön. Megjegyezte azt is, hogy ha „az egészségügyben jól végzik a dolgukat, nem lesz második hullám."

Vasárnap reggel a WHO azt közölte, hogy megdőlt a napi fertőzésszám világrekordja: 212 ezer emberről bizonyosodott be 24 óra alatt, hogy megkapta az új típusú koronavírust. A világon már több mint 11,2 millió ember kapta el a fertőzést, a halálos áldozatok száma több mint 530 ezer.

A magyarországi koronavírus-járvány alakulását az alábbi, folyamatosan frissülő grafikonokon követheti nyomon: