Légycsapóval verte és cigarettával égette meg saját hároméves gyerekét egy mezőberényi férfi

2020.07.07. 09:54

A Békési Járási Ügyészség vádat emelt egy 32 éves mezőberényi férfi ellen, aki válogatott módon bántalmazta 3 és 7 éves gyermekeit, valamint feleségét is – írja az ügyészség keddi közleménye.

A férfinak és feleségének összesen hat kiskorú gyermeke van, de öt gyermeket már korábban kiemeltek a hatóságok a családból, így a szülők csak egy gyermeket nevelhettek a saját háztartásukban. Ugyanakkor a hatóság engedélyezte a számukra, hogy kapcsolattartás céljából gyermekeiket meghatározott időszakra magukhoz vegyék.

Idén januárban a 3 és a 7 éves kisfiaik hetekig a házaspár mezőberényi otthonában tartózkodtak. Az apa, aki ekkor munkanélküli volt, az ügyészség szerint egész nap számítógépes játékokat játszott, agresszíven viselkedett a gyermekekkel és feleségével, napi szinten terrorizálta, többször és különféle módon bántalmazta őket.

A 3 éves kisfiút többször bántalmazta úgy, hogy egy légycsapóval egymás után sokszor, nagy erővel megütötte, aztán felkapta, és előbb a földhöz vágta, majd a szekrénynek dobta a gyermeket; lábát cigarettaparázzsal megégette, testét csipkedte.

A kisgyerek összesen 20 rendbeli, 8 napon túl gyógyuló – köztük II. fokú égési – sérüléseket szenvedett.

A bátyját is bántalmazta az apa, a 7 éves kisgyermeket szintén többször megütötte, arcát párnába nyomta addig, amíg fuldokolni kezdett, és egy 7,5 cm pengehosszúságú késsel a tenyerét többször megszúrta és megvágta.

A bántalmazó férfi a feleségét sem kímélte, azt rendszeresen megütötte. Egy alkalommal, amikor a férfi szerint a nő nem vágott fel elegendő tűzifát, megrúgta, a fejét pedig a falnak verte.

A Békési Járási Ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a letartóztatásban lévő férfit halmazati büntetésül végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától, szüntesse meg a szülői felügyeletei jogát, kobozza el tőle a bűncselekmény eszközéül használt kést, valamint kötelezze őt a nyomozás során felmerült több mint 500 000 Ft-os bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Békési Járásbíróság előtt folytatódik.