Illegális gyorsulási versenyek ellen akciózott a rendőrség

2020.07.08. 08:29

A gyorshajtás és az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítására irányuló akciót tartott a BRFK több kerületi rendőrkapitánysággal és a közlekedési hatósággal együttműködve 2020. július 3-án éjszaka, ennek során a rendőrök az engedély nélkül átalakított autókat is ellenőrizték. 

A Police.hu azt írja, hogy az ellenőrzés során 62 sofőr lépte túl a megengedett sebességhatárt. Volt olyan autós is, aki 70 km/h óra helyett 123 km/h-val közlekedett a Hungária körúton. Egy autóst a rendőrök azért akartak megállítani, mert figyelmen kívül hagyott egy kötelező haladási irány jelzőtáblát, azonban a szabálytalankodó sofőr a rendőri jelzésre nem állt meg. Kiderült, hogy a Rendőrség, a PKKB, a Fővárosi Törvényszék és a NAV is elfogatóparancsot adott ki ellene. A rendőrök a férfit a Soroksári úton utolérték és elfogták.

A hatóság munkatársai nyolc esetben helyszíni bírságot szabtak ki, öt esetben engedély nélküli átalakítás miatt vontak be forgalmi engedélyeket, egy embert ittas vezetés, egy másikat pedig körözés miatt fogtak el és állítottak elő. 

A képen látható autót nem gyorshajtás, hanem ellenérzés céljából állították meg, mondta annak tulajdonosa az Indexnek. Jakab Attilát a körülbelül négyezer tagot számláló Vectra C, Signum Club Hungary Facebook-csoport adminját az Árpád híd előtt állították meg a hatóság munkatársai, szabályosan közlekedett, mondta, az utánfutója viszont feltűnő lehetett.

Autója, amikor megvette kb. két éve, egy gyári kinézetű jármű volt, „ezek a kiegészítők azóta kerültek rá, ezek bontott elemek, viszont mindegyik tartalmazza az engedélyszámot. [...] Az volt a baj, hogy a TÜV-bizonylatok nem voltak nálam elemenként, ez 6-8 papír lehet összesen." A gondot leginkább az okozta, hogy az elemeket nem jegyeztette be az autó forgalmi engedélyébe, ezért most arra készül, hogy ezt pótolja. A forgalmiját elvették, a német rendszámú utánfutóval azonban nem volt gond. Ez utóbbit ő gyártatta tavaly decembertől, februárban lett kész. Német rendszámos, kölcsönadási szerződéssel használja. 

Nem élek-halok a Star Warsért, a nagy fehér autónál adta magát a téma, hogy egy rohamosztagos legyen belőle. Van a csoportom, és próbálok mindig valamiféle irányt mutatni, hogy csináljanak valami különlegeset

– beszélt az autóról és az utánfutóról Jakab Attila.