Bruttó 220 ezres bért ígértek az iskolaőröknek egy rendőrségi plakáton

2020.07.09. 14:46

Egy iskolaőri toborzó plakát terjedt el a Facebookon nemrég, írja a Magyar Hang, ami cikkük szerint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságtól származik, és amiben bruttó 220 ezer forintot és évi kb. bruttó 200 ezer forint cafetériát ajánlanak az iskolaőröknek. A lapnak az illetékes rendőr-főkapitányság azt válaszolta, hogy

„az iskolaőrök toborzása a vonatkozó jogszabály hatályba lépését követően kezdődik. A QR-kóddal jelzett oldal is akkor válik elérhetővé. A plakát tévedésből került ki idejekorán a közösségi portálra.”

A plakáton szereplő internetes link a rendőrség hivatalos oldalára mutat , amelyen jelenleg az szerepel, hogy „Feltöltés alatt”. Ezenkívül egy telefonszámot is megadtak. 

A toborzóplakát szerint minimum középfokú végzettség szükséges az iskolaőri munkához, feltétel továbbá a büntetlen előélet, az egészségi, fizikai, pszichikai alkalmasság, az életkort pedig 65 évben maximálták. Előnyt jelent a rendvédelmi vagy rendészeti képzettség, illetve a nevelő-oktatói tapasztalat is.

Azt írják, a képzés augusztus 3-től 31-ig tart majd, heti negyven órában, a munkavégzés kezdetének első napja szeptember elseje. 

Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár az iskolaőrségről beszélt hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Azt mondta: az iskolai erőszak terén az ország északkeleti régiója magasabban reprezentált, mint a többi. Hozzátette: ugyanakkor az ország minden részében vannak olyan oktatási intézmények, ahol megalapozott az iskolaőrség bevezetése.

Az államtitkár kiemelte, hogy egyházi és magániskolákban egyelőre nem lesznek iskolaőrök, de ha később esetleg ezt kérik, akkor ott is lesz mód erre.