Dömötör
-1 °C
14 °C

Egy szállón húzta meg magát az Állampusztáról szökött rab, 1 év 10 hónapot kapott érte

2020.07.10. 10:15

Július 10-én pénteken, gyorsított eljárásban el is ítélte a Kalocsai Járásbíróság azt a rabot, aki július 4-én megszökött a börtön külső munkaterületéről, egy lovászatból, miután levágta lábáról a nyomkövetőt. A tettét beismerő férfit fogolyszökés és hamis magánokirat felhasználása miatt ítélték el, ezért 1 év 10 hónap börtönbüntetést és két év közügyektől eltiltást kapott, írja közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A vád szerint a többszörösen büntetett előéletű férfi 2020 februárjában kezdte letölteni a végrehajtandó börtönbüntetését az állampusztai börtönben. A férfi a börtön külső munkaterületén, egy lovászatban dolgozott, elektronikus nyomkövető eszközt is kellett viselnie. 2020. július 4-én éjjel azonban a vádlott a lovászatban levágta lábáról a nyomkövetőt, majd megszökött, és a környéken bujkálva szegedi otthonába indult. 

2020. július 6-án délelőtt aztán egy környékbeli szálláshelyre ment, ahol vendégként jelentkezett be. A regisztrációs nyomtatványt álnéven töltötte ki, és hamis személyi adatokat adott meg, majd a valótlan bejelentő lapot átadta a szálló recepciósának. A rendőrök itt fogták el július 8-án délelőtt, majd visszaszállították az állampusztai börtönbe.

A férfi a fogolyszökést két felfüggesztett börtönbüntetés, valamint feltételes szabadság hatálya alatt követte el, ezért a bíró ezek végrehajtását is elrendelte. A bíróság azt is megállapította, hogy a kiszabott börtönbüntetésből a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.