Negyvenperces késések is lehetnek Székesfehérvár felé egy lerobbant vonat miatt

2020.07.10. 15:00

Meghibásodott egy Katica sebesvonat Nagytétény és Tárnok között péntek délelőtt 11 környékén, ezért aztán 15-45 perces késésekre kell számítani a Budapest-Székesfehérvár vonalon, mert csak egy vágányon közlekednek a vonatok, írja a Mávinform. 

A meghibásodott vonat órákig egy helyben állt, az Index információi szerint az utasokat legalább másfél órán keresztül senki nem tájékoztatta a fejleményekről, és a levegőtlen, felmelegedett vonatról sem engedték le őket, pedig alig hatvan méterre voltak a Tétényliget megállóhelytől. 

A Mávinform szerint végül a Katasztrófavédelem asszisztálásával szállhattak le az utasok, és mehettek be az állomásra.

Délután fél háromra aztán a szerelvényt is elvontatták, a vonatok azóta újra két vágányon közlekedhetnek. A Mávinform szerint estig helyreállhat a normál menetrend a Budapest-Székesfehérvár vonalon. 

A torlódások csökkentése miatt

  • nem közlekedett a Déli és Martonvásár közötti, 11:40-es indulási idejű Z30-as és a Martonvásár és Déli közötti, 12:38-as indulási idejű Z30-as vonat;
  • valamint a Balatonfüred és Budapest közötti 13:11-es indulási idejű Katica vonat;
  • a Kőbánya-Kispestről, a 13:57-es indulási idejű és a Martonvásár és Kőbánya-Kispest közötti, 15:10-es indulási idejű vonat;
  • valamint a Déli és Martonvásár közötti 13:40-es indulási idejű, valamint a Martonvásár és Déli közötti, 14:48-as indulási idejű vonat sem.

sdfsdfsf