Motorbalesetben meghalt Koncz Ferenc fideszes parlamenti képviselő

2020.07.10. 11:11

Motorbalesetben meghalt Koncz Ferenc fideszes parlamenti képviselő, aki pénteken 9 óra előtt Bekecsen szenvedett balesetet.

„Ma reggel egy tragikus balesetben életét vesztette Koncz Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője. Képviselőtársunkat a frakció saját halottjának tekinti, és osztozik a család fájdalmában” – írta a Fidesz-frakció sajtóosztálya. Koncz Ferenc haláláról Orbán Viktor miniszterelnök is megemlékezett a Facebook-oldalán. A közös képük fölé azt írta: „Drága Barátom, Isten Veled.”

Úgy tudjuk, hogy Koncz az a motoros, aki a rendőrségi hírek szerint pénteken Bekecsen a Honvéd utcában ütközött össze egy autóval. A rendőrség a balesetről annyit közölt, hogy a bekecsi Honvéd utcában egy asszony az autójával éppen megfordult, amikor egy motorral közlekedő férfival összeütközött. (Bekecs község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Szerencsi járásban, Miskolctól 32 kilométerre keletre, a Tokaji borvidéken található, Szerencs várossal gyakorlatilag egybeépülve.)

A balesetben a motort kormányzó férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett – szólt a rendőrségi hír. Úgy tudjuk, hogy Koncz életéért küzdöttek, de nem tudták megmenteni. 

image0
Fotó: Olvasónk, Péter / Index

Hivatalos életrajza szerint Koncz 1959-ben született Tornaszentjakabon. 1978-ban a miskolci Gépipari Szakközépiskolában érettségizett és gépgyártás-technológusi szakképzettséget szerzett. A Borsodi Állami Építőipari Vállalatnál kezdett dolgozni, 1980-ban képesítés nélküli nevelő lett a ragályi Általános Iskolában. A kötelező sorkatonai szolgálata után, 1983 és 1987 között végezte el a főiskolát, két évig a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán, két évig az ELTE Tanárképző Főiskolai Karának matematika–fizika szakán tanult, majd szerzett tanári diplomát. Egy évig Budapesten, majd a szerencsi Rákóczi Zsigmond Általános Iskolában tanított.

Koncz 1990 és 2010 között önkormányzati képviselő volt Szerencsen, 2001 és 2002 között a város Szerencs alpolgármestere, időközben volt bizottsági elnök, tanácsnok. 2010-től Szerencs polgármesterévé választották, négy évvel később pedig sikeresen újrázott.

Azután hagyta ott a városvezetést 2018-ban, hogy országgyűlési képviselővé választották. (Igaz, már 1998 és 2002 között is dolgozott parlamenti képviselőként, akkor a Fidesz Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi listájáról jutott be az Országgyűlésbe.) A politikus Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2002 és 2006 között a megyei közgyűlés tagja, 2006–2010 között alelnöke volt.

Koncz nevéhez fűződött az a fideszes belharc is, ami azután alakult ki Szerencsen, hogy a politikus 2018-ban otthagyta a polgármesteri széket. Erről a belharcról és annak kimeneteléről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Koncz Ferenc halálával papíron megszűnt a Fidesz kétharmados parlamenti többsége, amihez 133 képviselő kell, a Fidesz–KDNP-nek most 132 van. A Borsod megyei választókerületben időközi választást kell tartani.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport