Tarlós István Csepel díszpolgára lett

2020.07.10. 17:54

Díszpolgárrá választották Tarlós Istvánt, Budapest korábbi főpolgármesterét Csepelen, írja közleményében a csepeli önkormányzat.

Indoklásukban azt írták, Tarlós

két cikluson át tartó vezetése alatt Budapest nem csupán a budapestiek otthona volt, hanem valóban a nemzet fővárosává válhatott és a város történetének egyik legsikeresebb korszakát élhette meg. A fővárosi érdekek mindenkori érvényesítése iránt elkötelezett városvezető a kormánnyal való erős szimbiózissal élve Budapest fejlesztésén és élhető nagyvárossá történő alakításán fáradozott. Tarlós István főpolgármesteri munkássága során mindvégig szívén viselte Csepel és a csepeliek ügyét: neki köszönhetően a főváros költségvetésében mindig jutott hely a csepeli fejlesztéseknek és beruházásoknak.

A XXI. önkormányzat szerint Tarlós mindezzel "nem csupán felismerte, hogy Csepel, Budapest eddig alig felfedezett aranytartaléka, hanem a kiváló adottságokkal rendelkező kerületet bekapcsolta Budapest vérkeringésébe és nagy mértékben hozzájárult a kerület arculatának megújításához".