A Jobbik pedofilregiszter létrehozását kérte a kormánytól

2020.07.13. 14:06

Egyetlen könnycseppet sem hullatunk volna, ha az aberrált Kaleta Gábort nem hozzák haza, hanem ott rohad meg egy könyörtelen limai börtön mélyén

– mondta a parlamentben napirend előtti felszólalásában a jobbikos Ander Balázs hétfőn.

A politikus szerint „ez az iszonyatos aberráció nem köthető pártszínekhez, de az a mindenkori hatalom sara, hogyan viszonyulnak hozzájuk: eléri-e őket a lehető legkeményebb megtorlás, vagy megússzák egy felháborító ejnye-bejnyével, mint most?”

Azt javasolta, hozzanak létre egy nyilvános pedofilregisztert, és az elkövetők „éljenek ezzel a bélyeggel, megvetéssel életük végéig”.

Ander szerint „az mégsem járja, hogy csecsemők megerőszakolását ábrázoló képekért” Kaleta fotónként 28 forintos büntetést kapott. A jobbikos szerint „ellenzéki dudálók még nagyobb büntetést kaptak”.

Minderre Völner Pál államtitkár reagált. A politikus azt mondta, minden lépéssel egyetértenek, ami megbünteti, megakadályozza az ilyen cselekményeket. Elismételte a Kocsis Máté által korábban elmondottakat, hogy ősszel előállnak egy olyan javaslatcsomaggal, ami a gyerekvédelmet bővíti ki. „El fogunk menni a falig, akár a strasbourgi bíróságig” – mondta erről. „Maga az ügy elítélendő” – mondta Völner röviden magáról a Kaleta-ügyről. 

A nap későbbi szakaszában, az azonnali kérdések órájában az MSZP-s Mesterházy Attila is erről az ügyről beszélt. Szerinte felmerül a kérdés, hogy jutottunk el idáig, hiszen olyan diplomatáról, "pedofil baromról" beszélünk, aki többször átment a nemzetbiztonsági átvilágításokon.

Minderre Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszolt. A miniszter szerint valóban valid kérdés, hogy miért ilyen későn kezdtek el ezzel az üggyel foglalkozni. Szerinte indokolt megvizsgálni, hogy szerezhettek volna-e korábban tudomást minderről a nemzetbiztonsági szervek, és hogy mikor kezdődött az egész.

Kaleta Gábor volt perui nagykövet pedofil ügyét az Index robbantotta ki  még februárban. Lapunk írta meg elsőként, hogy a volt perui nagykövetet teljes titokban hozták haza, és azt sem verték nagy dobra, hogy eljárás indult ellene. Az akció egyes részletei pedig  titkosak .

A Kaleta-ügy mögött meghúzódó problémáról és pedofíliáról itt és itt írtunk bővebben.