Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Felfüggesztett börtönt kapott az a férfi, aki engedte vezetni a hatéves fiát

2020.07.14. 11:37

Egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki végzésben a Kiskőrösi Járási Bíróság arra a férfira, aki engedte vezetni a hatéves fiát  - közölte a Kecskeméti Törvényszék kedden az MTI-vel.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott március végén és április elején Csengőd külterületén megengedte gyermekének, hogy egy automata váltós személygépkocsit vezessen, miközben ő a mellette lévő ülésen ült. A kisfiú a forgalommentes útszakaszon csaknem két-két kilométert vezetett, amit az apa egy közösségi oldalon élőben közvetített.

Hatéves fiát ültette a volánhoz

Az ügyészség szerint a férfi azzal, hogy a gyermeknek megengedte a vezetést, a nevelési kötelességeit súlyosan megszegve veszélyeztette fia testi és erkölcsi fejlődését. A bíróság a 37 éves férfit tárgyalás nélkül járművezetés tiltott átengedésében és kiskorú veszélyeztetésében találta bűnösnek, ezért egy év - két év próbaidőre felfüggesztett - börtönt, és egy év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki rá. Az ítélet nem jogerős.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek