11 új fertőzött, az aktív esetek száma 557

2020.07.14. 09:15

11 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4258 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3106-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 557 fő.

Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 45%-a budapesti. 131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavírusról tájékoztató kormányzati honlap.

Magyarország rendben van, nálunk a veszélyt a behurcolás jelenti –  mondta  múlt péntek Orbán Viktor miniszterelnök. A kedvező magyarországi járványadatok ellenére ezért Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap beutazási korlátozásokat  jelentett be

A korlátozások értelmében a világ országait színkódokkal jelölt kategóriákba sorolja a kormány. A biztonságosnak ítélt zöld országokból korlátlanul lehet beutazni, míg a sárga és a piros kategóriába tartozókból érkezve különböző szigorú tesztelésre és karanténra számíthatnak az érkezők.

Szombaton Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azt mondta, a járvány második hullámának határához érkeztünk. Hétfőn Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora arról beszélt, a második hullám legnagyobb valószínűséggel szeptember után, az ősz folyamán várható. Ennek egyik oka, hogy szeptemberben elindul az iskola. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár hétfőn azt mondta, hagyományos tanévkezdésre számít, de fel kell készülni arra is, hogy esetleg megint át kell majd állni távoktatásra a járvány miatt.

A magyarországi és a regionális koronavírus-járvány alakulását az alábbi, folyamatosan frissülő grafikonokon követhetik nyomon: