Zsidózási vádak egy jobbikos ellen, botrány a parlamentben

2020.07.14. 13:05

Heves hangulatú közjáték zavarta meg a keddi parlamenti ülést, amelyen egy EU-s hitelfelvételi mentőcsomagról vitázott a magyar országgyűlés: Deutsch Tamás felszólalása után szót kért a KDNP-s Soltész Miklós, és azt mondta, hogy amikor Deutsch arról beszélt, hogy a Jobbik zsidó képviselők listázását kérte, és ettől Karácsony Gergely sem határolódott el, akkor Nunkovics Tibor jobbikos képviselő

teljesen egyértelmű szólást illetve jelet tett, majd felmutatott az emelvényen beszélő Deutsch Tamásra, őt is a zsidóságával vállalva. Többen látták, ezt, amit ön mondott.

(A közvetítésben nem lehetett ilyesmit látni-hallani, így nem tudjuk pontosan, mi történt.) A sorok közül "így van", "szégyen, gyalázat" közbekiabálásokat lehetett hallani, hangzavar támadt, majd az ülést levezető elnök, a KDNP-s Latorcai János elvette a szót Soltésztól, mert az ügyrendi felszólalásokra csak egy perc van.

"Én tudom, hogy ez egy nagyon súlyos kifejezés volt, és ez egy nagyon súlyos dolog, úgy gondolom, a Ház ezt meg fogja vizsgálni ezt a felszólalást", mondta Latorcai, taps közepette.

Nunkovics Tibor is szót kért. Azt mondta, "szégyen az, hogy nem hallják, hogy az ember mit mond". Elismerte, hogy bekiabált, ezért elnézést kért, de hozzátette, hogy

ennek tartalma viszont semmilyen összefüggésben nincs azzal, amit önök itt most állítanak, és ezt majd a jegyzőkönyv bizonyítani is fogja.

"Szégyen, hogy ilyet csinálnak, szégyen", mondta.

Soltész Miklós és Nunkovics Tibor vitája a parlamentben

Frissítés 2020. 07. 15. 10:00-kor:

A 24.hu cikke szerint Nunkovics közleményben kérte ki magának az antiszemita vádakat. 

Mélységesen felháborít, hogy olyan gondolatokat akarnak nekem tulajdonítani a kormánypárti képviselők, amelyek a legsötétebb időket hozzák vissza. A leghatározottabban visszautasítom azt a lakájmédia által terjesztett hírt, hogy antiszemita kijelentést tettem volna a Parlamentben. Ezt csakis néhány kormánypárti képviselő állítja, akik olyan dolgot próbálnak meg rám kenni, amelynek semmi köze sincs a valósághoz.

A valóság ugyanis ezzel szemben az, írja Nunkovics, hogy 

Amit én mutattam, az nem volt más, mint Deutsch Tamás általam vélelmezett drogfogyasztási szokásaira utaló jel. Szó szerint azt mondtam: „Biztosan púderes maradt az orra!”. Ezt a mondatomat a képviselőtársaim is hallották, és ők is meg tudják erősíteni, hogy pontosan mi is hangzott el az ülésteremben. Aki figyelemmel kíséri Deutsch Tamás eddigi közéleti szereplését, illetve konstans ámokfutását, annak bizonyára nem mond újat, hogy miért nyilatkoztam meg róla így

– fogalmazott Nunkovics, hozzátéve, szégyennek tartja, hogy Deutsch Tamás bármilyen pozícióban képviselheti Magyarországot.