Orsolya
10 °C
21 °C

Kilép a gyermekvédelmi alapítványból Kaleta Gábor ügyvédje

2020.07.15. 17:08 Módosítva: 2020.07.15. 18:44

A Kaleta-ügy egyik szálaként indulatokat váltott ki, hogy Kaleta Gábor volt perui nagykövet ügyvédje, Mester Csaba épp egy olyan civil szervezetnek, a Fehér Liliom Egyesületnek a tagja, amely a szexuális abúzust átélt gyerekeket segíti. A HVG azonban most megtudta,

Mester Csaba már bejelentette, hogy kilép onnan.

Az egyesület vezetője, Kugler Gyöngyi klinikai szakpszichológus a lapnak azt mondta, semmi kivetnivaló nincs abban, hogy az abuzált gyerekeket segítő alapítvány egyik munkatársa gyermekpornográfia miatti ügyben az elkövető védőjeként is eljár.

A csütörtökön megjelenő HVG online ajánlójából kiderül, a lap információi szerint Mester Csaba ügyvéd kilép a Fehér Liliom Egyesületből. A lap azt írja, Orbán Viktorék szimpla PR-akciót kanyarítottak abból a felismerésből, hogy a társadalom sokkal súlyosabban ítéli meg a gyerekek bántalmazását, mint ahogy az a kormány tetteiből és az álláspontját tükröző büntető jogszabályokból következik.

Megírtuk, Kaleta Gábor volt perui nagykövet egy év börtönbüntetést kapott, 2,5 évre felfüggesztve, valamint 540 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki rá, amiért 19 ezernél több pedofil képet tartott a számítógépén. Az ítélet komoly társadalmi felháborodást váltott ki, amire a kormányoldal is reagált, miután Kaleta ügyvédje enyhítésért fellebbezett.

Kaleta Gábor volt perui nagykövet pedofilügyét az Index robbantotta ki még februárban. Lapunk írta meg elsőként, hogy a volt perui nagykövetet teljes titokban hozták haza, és azt sem verték nagy dobra, hogy eljárás indult ellene. Az akció egyes részletei pedig  titkosak .