Varázsdohányt áruló nőt fogtak el a Bosnyák téren

2020.07.15. 06:51

A térfigyelő központban figyeltek fel arra a nőre, aki a gyanú szerint varázsdohányt adott el több fogyasztónak a Bosnyák téren – írja a Police.hu.

A XIV. kerületi Rendőrkapitányság járőrei múlt vasárnap valamivel dél után a térfigyelő központtól kapott valós idejű jelzés alapján mentek a Bosnyák térre.

A kamerák rögzítették, hogy egy piros ruhás nő kis csomagokat adott át több embernek, akiktől ezért pénzt kapott.

A térre érkező járőrök látták, hogy a nő éppen egy kocsiba ült, amit egy férfi vezetett. Miután az autót megállították és átvizsgálták, 10 gramm körüli kábítószergyanús anyagot, több mint 1 millió forintot és 137 eurót találtak. A budapesti R. Rita Krisztinát a járőrök elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A felvételek alapján nemcsak a nőt kapták el, azt is sikerült azonosítani, hogy kik vásároltak a nőtől.  A nyomozók három embert hallgattak ki, akik elmondták, hogy 500 forint/gramm áron vettek varázsdohányt.

A zuglói nyomozók a 42 éves R. Rita Krisztinát új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.