Fegyvernek tűnő tárggyal próbált kirabolni három helyet Pomázon egy férfi, nem járt sikerrel

2020.07.17. 10:56

Két üzletet és egy lottózót akart kirabolni Pomázon egy fegyveres, a helyi körzeti megbízott elfogta. A Police.hu azt írja, hogy a férfi fejére húzta kapucniját, majd 2020. július 17-én reggel belépett egy Pomáz, József Attila utcai üzletbe. Miután a kezében tartott fegyverre megtévesztésig hasonlító tárggyal hiába követelt pénzt, tovább állt egy közeli lottózóba.

Pisztolyával ott is hiába fenyegetőzött, pénz nélkül kifordult, majd egy Vasút utcai ruhaboltba ment.

Fegyveres követelését az ott lévő alkalmazott sem teljesítette, ezért elmenekült. Az időközben értesített rendőrök közül a helyszínre elsőként a helyi körzeti megbízott, Poór István rendőr törzszászlós ért Dakota nevű szolgálati kutyájával és néhány percen belül megbilincselte a támadót. A 45 éves B. Lajost előállították, vele szemben rablás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az Index egyik olvasója szerint a férfi erősen befolyásoltnak tűnt, szemtanúk elmondása szerint a férfi a HÉV-állomás közelében próbálta kirabolni az üzleteket. „A Bika nevű kocsmát nem merte, mert sokan voltak, a törzsközönsége elijesztette" – írta.