22-vel nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma

000 1V62YJ
2020.07.18. 09:22

Újabb 22 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel szombat reggelre 4315 főre nőtt hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában egy ember halt meg a betegségben, így az elhunytak száma 596 főre emelkedett, míg 3222-en már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 497 fő. 

Ez azt jelenti, hogy nyolc nap csökkenés után ismét nőtt az aktív esetek száma, a pénteki adatokhoz képest 19-el. 

83 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 3-an vannak lélegeztetőgépen, írja a koronavírusról tájékoztató kormányzati honlap szombaton. Hozzátették, az új fertőzöttek esetében a járványügyi hatóság az eddigi rendnek megfelelően elvégzi a kikérdezésüket és a kontaktkutatást.

Pénteken 14 új fertőzöttről számoltak be a hivatalos honlapon, a vírussal összefüggésben nem érkezett hír halálesetről, ugyanakkor 64-en meggyógyultak. 2117 teszt készült az előző napi tájékoztatás szerint. Arról, hogy a tesztelés rendje hogyan változott a járvány mérséklődésével, az alábbi cikkünkben foglalkoztunk részletesen. 

A koronavírus-járvány idején Magyarországon a regisztrált fertőzöttek mintegy negyede kórházi fertőzésként kapta el a koronavírust, és a halálesetek csaknem fele is ilyen intézményi fertőzés nyomán következett be, írtuk csütörtökön az alapján a levél alapján, amit Müller Cecília országos tisztifőorvos jegyez, és amelyet a Főpolgármesteri Hivatal bocsátott az Index rendelkezésére.

Szerdán hatályba léptek a beutazást korlátozó szabályozások, az erről szóló kormányrendelet a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három – vörös, sárga és zöld – kategóriába sorolja az államokat, és ennek megfelelően rendelkezik az onnan érkezők határátlépésének korlátozásáról. Ezekről részletesen az alábbi cikkünkben írtunk.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón arról adott tájékoztatást csütörtökön, hogy a jövőben lehetőség nyílik arra, hogy ne csak az országokat, hanem az azokon belüli régiókat is szín szerint sorolják be a veszélyességi fokozatnak megfelelően.

ITT JELENTETTE BE AZT IS, HOGY ELMARADNAK AZ AUGUSZTUS 20-I ÜNNEPSÉGEK, TOVÁBBÁ HOGY AUGUSZTUS 15-IG HATÁLYBAN MARADNAK A AZ 500 FŐNÉL NAGYOBB RENDEZVÉNYEKRE VONATKOZÓ KORLÁTOZÁSOK, A TOVÁBBIAKRÓL PEDIG JÚLIUS 29-ÉN DÖNTENEK.

A tömegrendezvényekre vonatkozó bejelentés óta forrong a magyar zeneipar, egyre többen vállalják fel a véleményüket.

Szombaton Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azt mondta, a járvány második hullámának határához érkeztünk, hétfőn Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora pedig arról beszélt, a második hullám legnagyobb valószínűséggel szeptember után várható.

A koronavírus-járvány magyarországi alakulását az alábbi grafikonjainkon követheti nyomon:

 Borítókép: AFP Fotós: Oliver Bunic