Megütött és fellökött egy idős férfit egy biztonsági őr a Nyugatiban

2020.07.19. 17:49

Egy vita során megütött egy idős férfit egy biztonsági őr a Nyugati pályaudvaron – derül ki az RTL Klub híradójából.

A csatornának egy szemtanú küldött videót az esetről, amely szombat délután, a jegypénztárakhoz vezető, épp felújítás alatt álló folyosón történt. A felvételen nem hallani, hogy min vitáztak, de az látszik, hogy két biztonsági őr szólalkozott össze két férfivel, majd az egyik őr előbb megütötte az egyik férfit. Miután a megütött férfi elesett, ugyanaz az őr fellökte a másik férfit is.

A férfiakat fellökő biztonsági őr a felvétel készítőjére is rászólt, hogy ne kamerázzon. Az incidenst a másik biztonsági őr a videó tanúsága szerint tétlenül nézte. A videó azzal ér véget, hogy az őrök továbbsétáltak az épp feltápászkodó férfiak mellett, mint ha mi sem történt volna.

A MÁV-nál elhatárolódnak a történtektől. Biber Anett, a MÁV-csoport szóvivője az RTL Klubnak azt mondta, a videón látható őrök egy külsős partnercégük munkatársai. Amint értesültek az esetről, azonnal felszólították a partnerüket, hogy vizsgálja ki, mi történt, egyúttal megerősítették, hogy semmilyen erőszaknak nincs helye a területükön. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor lesz eredménye a vizsgálatnak, illetve hogy számíthat-e büntetésre a két érintett biztonsági őr.