Csütörtökön kiderül, kit vettek fel egyetemre

20190724204319 IMG 3568
2020.07.20. 17:32

Csütörtök este 8-kor hirdetik ki a felvételi ponthatárokat, amiből a jelentkezők megtudhatják, felvették-e őket egyetemre. A pontszámokat először a Felvi.hu-ra írják majd ki, de a felvételizők sms-ben is értesítést kapnak, írja az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében. 

A szokásos ponthatárváró buli viszont a koronavírus miatt elmarad, az indokolás szerint azért, mert "résztvevőinek száma az elmúlt időszakban jócskán felülmúlta az 500 főt, ezért az érvényben lévő jogszabályi előírások alapján idén nem rendezhető meg az esemény".

2020-ban sem kerülhet be állami ösztöndíjas vagy önköltséges képzésre az, aki nem éri el a jogszabályban meghatározott minimum ponthatárt. Tavaly óta nem változtak a számítási szabályok. Alapképzéshez az emelt szintű érettségi-, a nyelvvizsga-, illetve az OKJ szerinti szakképesítés-többletpontokkal együtt, de más jogcímen adható többletpontok nélkül kell számítani a pontokat, felsőoktatási szakképzésen pedig az emelt szintű érettségi-többletpontokkal együtt, de más jogcímen adható többletpontok nélkül, írja az Eduline.

Hogy milyen ponthatárok voltak a képzéseken tavaly, itt lehet megnézni.

Idén a vírus miatt az érettségik is rendhagyó módon zajlottak, minderről itt írtunk bővebben

(Borítókép: Pont ott party 2019-ben.  Fotó: Csomor Ádám / Index)