Szeptemberben időközi választás lesz Gánton, ahol lemondott a fideszes polgármester

2020.07.20. 10:55 Módosítva: 2020.07.20. 12:55

Szeptember 27-re írta ki a gánti időközi választásokat a Nemzeti Választási Iroda – írta meg hétvégén a FEOL. Gánton először a négytagú képviselőtestület egyik tagja adta vissza a megbízását, aztán lemondott a polgármester is, ezért feloszlott a képviselőtestület, a hivatalos indoklás szerint ezért írták ki az időközit.

A Fejér megyei hírportál szerint Muszkáné Gömöry Zsuzsanna gánti képviselő már a veszélyhelyzet alatt visszaadta megbízását, ugyanis elmúlt 70 éves, így fokozottan veszélyeztetettnek számít a koronavírus szempontjából. 

Ezt követte Spergelné Rádl Ibolya fideszes polgármester lemondása. Spergelné januárra várja második gyermekét, ezzel indokolta döntését. Ő egyébként egy évtizede vezette Gántot, ahol 2009-ben időközi választáson, még függetlenként indulva lett az egész megye legfiatalabb polgármestere. Azóta háromszor választották újra, 2010-től már a Fidesz–KDNP színeiben. 

Spergelné Rádl Ibolya nem vetette el annak a lehetőségét, hogy néhány év múlva visszatér a politikába.

A FEOL-nak adott nyilatkozatában azt emelte ki, hogy szeretné, ha a felújított tájházat és a Balás Jenő Bauxitbányászati Múzeumnál készülő látogató- és konferenciaközpontot még azelőtt átadnák, mielőtt távozik a posztjáról.

A polgármester lemondását követően három főre zsugorodott a gánti testület, így a bizottságok sem működhettek tovább, ezért oszlatta fel magát a képviselő-testület. Ez azt jelenti, hogy Gánton szeptemberben nemcsak új polgármestert, de új képviselőket is választanak.