Mezőkövesden 42 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak

2020.07.20. 13:57

Mezőkövesden az elvégzett PCR-vizsgálatok után 42 embernél igazoltak koronavírus-fertőzést, írja a Boon.hu. 

A lap szerint a járványügyi hatóságok eddig 320 szoros kontaktot derítettek fel, és az Országos Mentőszolgálat 283 embertől vett légúti mintát.

Jelenleg két fertőzöttet ápolnak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház infek­tológiai osztályán. A szoros kontaktok járványügyi megfigyelés alatt vannak, jelenleg nem hagyhatják el az otthonaikat.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint ugyanakkor továbbra is látogathatók a helyi látványosságok, a szabályok betartásával: mossanak kezet, tartsanak távolságot.

A lap azt is írja, Sárospatak polgármestere azt mondta, náluk is van egy fertőzött, egy 55 éves férfi, akit kórházba vittek. 

Július elején a mezőkövesdi általános iskola tanári karán kezdett terjedni a vírus, akkor több tucat embernél mutatták ki a fertőzést. Az Index helyszíni riportja szerint a helyiek a tévéből és az internetről értesültek arról, hogy a járvány hazai gócpontja lettek. Az idősotthonokban látogatási tilalmat rendeltek el, az utcákon viszont nyoma sem volt a járványnak.