133 ezer hektáron irtják a szúnyogokat a héten

2020.07.20. 17:03

A héten 394 településen, közel 133 ezer hektáron, földről és levegőből is irtják majd a szúnyogokat, írja az MTI.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint az ország több területén továbbra is tömegesen vannak jelen a szúnyogok. Míg a dél-nyugati országrészben a biológiai és földi kémiai kezelésekkel elfogadható szintre sikerült csökkenteni a számukat, a Duna mentén sokan vannak, a keleti országrészben, főképp a Tisza és a Körösök térségében pedig tömegesen vannak jelen a szúnyogok.

A következő napokban a Tisza-tó térségében, Szolnok környékén és néhány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen földi és légi kémiai kezelések lesznek. Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Csongrád-Csanád megyében, valamint Baján és Mohács térségében, a főváros kilenc kerületében, a Szigetköz településein, a dunaújvárosi régióban, valamint Sopronban és Szekszárdon földi kezelésekkel irtják a szúnyogokat.

A kivitelezések pontos időpontjáról az önkormányzatok egyedi értesítést kapnak, ez alapján tájékoztatják a lakosságot. A földi kezeléseket napnyugta után, éjszaka végzik, a légi munkálatok naplemente előtt lesznek.

Az aktuális szúnyoghelyzetről, és a budapesti szúnyogcsúcsról itt írtunk bővebben: