Akkora vihar volt Győrnél, hogy a vonatok sem jártak

2020.07.21. 20:44 Módosítva: 2020.07.21. 23:21

Győr és Öttevény között több órán át nem jártak a vonatok kedd este, mert a vihar miatt több fa rádőlt a sínekre és a felsővezetékre - közölte a Mávinform. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon sokat késnek a vonatok. Negyed tízkor azt közölték, hogy egy vágányon ismét járnak a vonatok, és a menetrend szerinti vonatközlekedés fokozatosan áll helyre.

A katasztrófavédelem szerint sok munkát ad a tűzoltóknak a felhőszakadás és viharos időjárás Győrben és környékén.

Rövid időn belül több mint nyolcvan helyre hívták az egységeket, elsősorban kidőlt fák eltávolításához. A Bem téren autóra és kerítésre dőlt fa miatt kérték a tűzoltók segítségét.

A József Attila utcában megbontotta a szél az egyik épület tetejét, a lógó lemezeket a győrújbaráti önkéntes tűzoltók rögzítik. Több utcában is fákat tépázott meg, távközlési kábeleket szakított le a szél. Ezek a fotók a Bisinger sétányon készültek:

Olvasónk, Richárd fotói szerint Győrben a felhőszakadás után így állt a víz:

Egy másik fotóján pedig az látható, milyen volt, mikor leszakadt az ég:

public
Fotó: Olvasónk, Richárd

Az Időkép.hu arról számolt be, hogy szupercellás zivatar alakult ki a Bükk fölött is, a zivataros területeken rövid idő alatt 10-12 fokot zuhant a hőmérséklet. Miskolcon ismét megáradt a Szinva-patak.

Még egy kép Győrből
Még egy kép Győrből
Fotó: Olvasónk, Balázs

Azzal magyarázzák ezeket a zivatarokat, hogy egy északnyugat felől közeledő hidegfront előterében északkeleten és nyugaton aktiválódott a légkör. "Kezdetben az Alpok és a Kárpátok felől érkeztek zivatarok, azóta határainkon belül is egyre több cella alakul ki az említett térségekben" - írják. 

Budapest felé tart

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd este fél 9-kor adott ki másodfokú, narancssárga riasztást Budapestre és Pest megyére. 

Az érintett területen hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is - áll a figyelmeztetésben.

A Metkep.hu azt írja, Budapesten zivataros éjszakára lehet számítani.