Tapasztalt, precíz ugró volt a kaposújlaki ejtőernyős baleset áldozata

2020.07.21. 09:17 Módosítva: 2020.07.21. 10:15

Mindenki értetlenül áll P. Anikó, a vasárnapi Kaposújlak térségében lezuhant ejtőernyős halálos balesete előtt. A Blikk cikke szerint a gödöllői reptér (P. ott kapott kiképzést) parancsnoka, Both Lajos a 38 éves nőt „végtelenül fegyelmezett és precíz ugrónak” tartotta, aki nem követett el öncélú bravúrokat. A nő szülei pedig biztosak benne, hogy lányuk tragédiáját nem rosszullét okozta.

A Blikk úgy tudja, hogy a több mint ezer ugrással rendelkező P. kaposújlaki ugrása volt az első a járvány kitörése óta, és eleve azért utazott oda, mert az ottani ejtőernyős bázis nyitott meg először. P. egy gyors, fordulékony sporternyővel ugrott 4000 méterről, ami ki is nyílt, azonban 600 méter magasan a zsinórok összeakadtak, az ernyő pörögni kezdett, és ezért a függőleges sebessége felgyorsult.

P. ebben a magasságban még leoldhatta volna a főernyőt, és a mentőernyővel biztonságosan földet érhetett volna, de ezt valamiért nem tette meg. Az ugrás körülményeiről a vizsgálat többet is kideríthet, ha – amint azt a Blikk írja – P. a sisakkamerájával tényleg felvette az ugrást.

Hiába akadt fent az ernyője egy fán, P. olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy feltehetőleg azonnal meghalt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport