Húsz percen belül két lánnyal is erőszakoskodott egy kaposvári férfi

2020.07.21. 07:46

Minősített szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 27 éves férfival szemben, aki egy kaposvári lakótelepen támadt rá két fiatal nőre. 

A vádlott 2020 márciusában több kaposvári presszóban is fogyasztott alkoholt, amitől ittas állapotban került.

A férfi ezután az egyik lakótelepen követni kezdett egy 17 éves lányt, akit az utcán fogdosni kezdett, amitől a sértett megijedt és bemenekült az egyik lépcsőházba.

A vádlott azonban ide is követte, ahol tovább fogdosta a sértettet, akinek a segítségkérésére felfigyelt az egyik járókelő, ezért a vádlott felhagyott a cselekményével és távozott a helyszínről.

A férfi alig 20 perccel az előző eset után az utcán felfigyelt egy másik fiatal lányra, akit követni kezdett, majd az alkalmas pillanatban átkarolta és rövid dulakodás után a földre döntötte a sértettet, akit fogdosni és vetkőztetni kezdett.

A sértett kitartó ellenállására és a kiabálására azonban a környéken lévők felfigyeltek, ezért a vádlott elmenekült a helyszínről. Az esetet észlelők közül ekkor többen követni kezdték a vádlottat, akit a közelben elfogtak és a rendőrség kiérkezéséig visszatartottak. A férfit a rendőrök őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását. 

Az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő, a bűncselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt elkövetett férfival szemben fegyház fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy amennyiben a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, a bíróság a szabadságvesztés tartamát 8 évben határozza meg.  • Hírek
  • Hírek