A bemutatón lőtt hasba egy nézőt a lovasíjász

2020.07.23. 09:32 Módosítva: 2020.07.23. 11:13

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt az Esztergomi Járási Ügyészség egy lovasíjász ellen, aki hasba lőtt egy nézőt tavaly augusztusban egy esztergomi bemutatón.

Az Esztergomi Történelmi Napok keretében tartott bemutatón az egyik lovasíjász férfi a lövéskor nem kellő gondossággal és odafigyeléssel járt el, a lövést az indokoltnál távolabbról indította el. Emiatt a nyílvessző nem a megcélzott szalmabálába fúródott, hanem annak szélén megpattant, a földön ismételten irányt változtatott, és a nézőtéren tartózkodó sértett hasfalába fúródott.

Sokan gondolkodnak, hogy hasonló eset zajlik-e az Index című internetes lappal, amelyet jelenleg Ön is olvas. Egy későbbi vizsgálat döntheti majd el, hogy szándékosan lőtte hasba egy szittya harcos a vezére parancsára, vagy a szittyák évek óta tartó lövöldözése mintegy mellékesen ejtette a sebet. 

A Történelmi napokon megsérült néző nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, augusztus 20-án megműtötték, gyógyulása négy hétig tartott. Az ügyészség a vádemelés mellett indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás nélkül, büntetővégzésben bocsássa próbára a férfit.

Azt ugyanakkor nem tudni, hogy lapunk, az Index sérülései milyen súlyosak, és van-e remény a felgyógyulásra.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport