Futóverseny miatt forgalomkorlátozások lesznek a Városligetnél

2020.07.23. 18:12 Módosítva: 2020.07.23. 19:33
Futóverseny miatt szombat délutántól forgalomkorlátozásokra kell számítani a Városliget környékén – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

Szombaton 17 órától rendezik a 26. K&H mozdul! félmaraton és futófesztivált, amely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetet követően a Budapest Sportiroda első budapesti utcai futóversenye lesz.

A rendezvény miatt várhatóan üzemzárásig változik az arra közlekedő járatok – a 20E járat, a 30-as buszcsalád, a 105-ös autóbusz, a 70-es, a 72-es, a 74-es és a 75-ös trolibusz – útvonala is, olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A BKK tájékoztatása szerint szombaton lezárják a közúti forgalom elől a Dózsa György utat a Damjanich utca és a Szondi utca között 16.45-től várhatóan éjfélig, majd 20.00 órától a Dembinszky utca és a Damjanich utca közötti szakaszt is.

Lezárják továbbá az Andrássy utat a Hősök tere és az Izabella utca között 16.45-től várhatóan éjfélig, valamint a Hermina utat az Ajtósi Dürer sor és a Kós Károly sétány között 20.00 órától várhatóan éjfélig.

A futóversenyhez kapcsolódó forgalomkorlátozások miatt az érintett közösségi közlekedési járatok módosított útvonalon, a lezárt útszakaszokat elkerülve haladnak.

Az 1-es kisföldalatti 16.45-től az utolsó indulásig a Mexikói út felé nem áll meg a Hősök tere állomáson.

A 20E autóbusz 16.45-től az utolsó járatindulásig nem érinti a Hősök terét. A buszjáratra az Ötvenhatosok terén a 30-as buszcsalád megállójában, a Kacsóh Pongrác úton pedig az éjszakai járatok megállójában lehet felszállni. Káposztásmegyer felé a buszok a Vágány utca és Róbert Károly körúton csomópontban a 32-es busz megállójában állnak meg.

A 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz 16.45-től az utolsó járatindulásig Káposztásmegyer felé nem érinti a Damjanich utca/Dózsa György út és a Vágány utca/Dózsa György út közötti, a Keleti pályaudvar felé pedig a Vágány utca/Dózsa György út és a Dembinszky utca közötti megállókat. A buszjáratra a Kacsóh Pongrác útnál az éjszakai buszok megállójában, a Zichy Géza utcánál pedig a 74-es troli megállójában lehet felszállni. Káposztásmegyer felé a buszok a Vágány utca és Róbert Károly körút csomópontban a 32-es busz megállójában állnak meg.

A 105-ös autóbusz 16.45-től az utolsó járatindulásig az Andrássy út helyett a Dózsa György út felé kerülve a Podmaniczky utcán át közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti megállókat. A buszjáratra a Podmaniczky utcában a 72-es trolibusz, a Bajcsy-Zsilinszky úton pedig a 9-es busz megállóiban lehet felszállni.

A 70-es trolibusz 16.45-től 20.00 óráig az Olof Palme sétány és a Dvorák sétány megálló érintése nélkül, az Ajtósi Dürer sor–Hermina út felé kerülve közlekedik, az érintett trolimegállókban megállva. A trolibusz 20.00 órától az utolsó járatindulásig a Dvorák sétány, az Olof Palme sétány és a Közlekedési Múzeum, valamint a Kossuth Lajos tér felé a Damjanich utca/Dózsa György út megálló érintése nélkül közlekedik. A trolira az Ajtósi Dürer soron és a Dózsa György úton az érintett trolimegállókban lehet felszállni.

A 72-es trolibusz 20.00 órától az utolsó járatindulásig rövidített útvonalon, az Orczy tér és a Dózsa György úti Honvédkórház között közlekedik.

A 74-es trolibusz 20.00 órától az utolsó járatindulásig a Hermina út helyett a Csáktornya park felé a Mexikói úton, a Károly körút felé a Hungária körúton közlekedik, ezért nem érinti a Közlekedési Múzeum és a Bethesda utca megállót. A Csáktornya park felé tartó trolikra a Vakok Állami Intézeténél és Zugló vasútállomásnál a 72-es troli megállójában, az Erzsébet királyné útja, aluljárónál a Mexikói úti kereszteződésnél, valamint a Mexikói úti 74A trolivégállomáson lehet felszállni. A Károly körút felé tartó trolikra a Hungária körúton az éjszakai buszok Kacsóh Pongrác út és Erzsébet királyné útja megállójában lehet felszállni.

A 75-ös trolibusz 16.45-től 20.00 óráig az Állatkerti út-Hermina út-Ajtósi Dürer sor módosított útvonalon halad, ezért a Zichy Géza utca és a Hősök tere közti megállóik helyett a 72-es és a 74-es trolibusz érintett megállóiban lehet felszállni rá.

A troli 20.00 órától az utolsó járatindulásig továbbra sem érinti a Zichy Géza utca és a Hősök tere közötti megállókat. A troli ebben az időszakban a Hermina út helyett a Hungária körúton halad. A Jászai Mari tér felé tartó trolira az Ajtósi Dürer sor/Stefánia út csomópontnál, az éjszakai buszok Ajtósi Dürer sor és Erzsébet királyné útja, aluljáró, valamint a 30-as busz Vágány utca/Róbert Károly körút megállójában lehet felszállni. A Puskás Ferenc Stadion irányú trolira a Vágány utca/Róbert Károly körút csomópontnál, majd az éjszakai buszok Kacsóh Pongrác út, a 74-es troli Vakok Állami Intézete megállójában, ezt követően pedig az Ajtósi Dürer sor/Stefánia út csomópontnál lehet felszállni – olvasható a BKK közleményében.