Lukács
1 °C
14 °C
283 677 szavazat
371 560 szavazat

Köves Slomó beteg, koronavírus-gyanú miatt bezárt az Óbudai Zsinagóga

2020.07.27. 11:33

Szüneteltetik az istentiszteleteket az Óbudai Zsinagógában, mert a közösség több tagja megbetegedett, és egyikük koronavírus-tesztje pozitív lett - olvasható az Egységes Magyar Izraelita Hitközség (EMIH) honlapján.

Azt írták: az Óbudai Zsinagóga közösségének öt tagja, köztük Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija lett beteg a múlt héten "könnyű lefolyású vírusos tünetekkel".

A hét során többen végeztek COVID-19 gyorsteszteket, amelyek mind negatív eredményt mutattak, a hétvégén azonban egy PCR-teszt eredménye pozitív lett, így a zsinagóga vezetősége úgy döntött, szüneteltetik az istentiszteleteket mindaddig, amíg minden érintett el nem végzi a PCR-tesztet.

Azt kérték, hogy azok a közösségi tagok, akik influenzaszerű tüneteket észlelnek magukon, keressék fel háziorvosukat. Hozzátették: ha bármiben segítségre van szükségük, forduljanak az EMIH operatív törzséhez a muveletitorzs@zsido.com címen.

Később a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) arról tájékoztatott, hogy két hétre bezárják a budapesti zsinagógákat és látogatási tilalmat rendel el a Mazsihisz budapesti szeretetkórházában és a BZSH idősotthonában.

(MTI)