DK: Gréczy Zsolt jogerősen pert nyert a Pesti Srácok ellen

2020.07.29. 09:46

Jogerősen pert nyert a Pesti Srácok ellen Gréczy Zsolt, ezért a Demokratikus Koalíció tájékoztatása szerint helyreigazításra kötelezi a szerkesztőséget a Fővárosi Ítélőtábla. A közlemény alapján Gréczy a „Megszólal a Mi Hazánk munkatársnője, akit hetek óta zaklat levakarhatatlanul Gréczy Zsolt (PS-video-frissítve)” című cikk miatt perelte be a Pesti Srácokat. Azt írják, a „tárgyalás során kiderült, hogy a DK országgyűlési képviselőjét nyilvánosan megvádoló országgyűlési alkalmazott, [...] eltagadta, hogy ő kezdeményezett kapcsolatfelvételt Gréczy Zsolttal”, a zaklatás tényét pedig sem ő, sem a Pesti Srácok nem tudta bizonyítani.

„A másodfokú bíróság ítélete szerint a két fél közötti, alig pár napos levelezés kapcsán »a felperes üzeneteit, magatartását a szó köznapi értelmében véve, okszerűen zaklatásnak minősíteni nem lehet. Az alperesi írás szerinti szexuális jellegű zaklatásként való ábrázolás, leírás pedig egyértelműen valótlan tények híresztelésének minősül.«”

Gréczy a Ripost, a Lokál ellen is pert nyert hasonló tartalmú állítások miatt. Ahogy azt télen megírtuk, akkor rövid időn belül már a sokadik cikk jelent meg arról, hogy Gréczy Zsolt így vagy úgy, de nőket ostromol kéretlenül. A Borsban megjelent, egyébként a vádló Facebook-poszt önkéntes eltávolításával zárult „Dolly Roll-sztori” volt az első. Erről Gréczy azt mondta, a posztot levették, majd mind a zenész, mind annak barátnője azt nyilatkozta, hogy szó sem volt ilyesmiről.