Maradnak a korlátozások a zenés-táncos rendezvényekre

2020.07.30. 10:52

Magyarországon stagnál a fertőzések száma, így nem változtatnak a hatályban lévő szabályokon, mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. 

A kormány ezekről döntött:

  • A tanév szeptember 1-jén rendesen elkezdődik. 
  • 500 fő feletti zenés-táncos rendezvények sem lehetnek augusztus 15. után. 

A kormány 5,3 milliárd forint támogatást ad a zeneiparnak, a garázszenélést támogatja a kormány. Ezt a Magyar Turisztikai Ügynökség bonyolítja majd le. Ebből az összegből a cigányzenekarok is kapnak, mondta Gulyás. 

A postásokról is döntött a kormány, mert a Magyar Posta veszteséges vállalat. A kormány meg akarja emelni a postások bérét, de ezt Brüsszelnek jóvá kell hagynia, mondta a miniszter. 

A kormány többi döntése: nem támogatnak semmilyen beruházást a Hajógyári-szigeten. Nem akarnak ugyanis olyan beruházást, amit a főváros nem támogat. A sportközpontnak új helyet keresnek. A Velencei-tó az egyik lehetséges helyszín. 

Az épülő Fradi-pálya melletti kézilabdacsarnokot a kormány Ferencváros tulajdonába adja. 

A Magyar Nemzet újságírója a hármas metró felújításáról kérdezte a minisztert. Gulyás szerint a szerződésmódosításokért a BKV felel, és a cég egyelőre nem tudott megállapodni a felújításra szerződött Swietelskyvel. 

Az ATV kérdésére  Gulyás  azt válaszolta, hogy a járvány második hulláma már itt van,  több európai országban is olyan felívelés van, ami második hullámnak tekinthető.