Súlyosan megsérült az idős nő, miután autójával az ókori romok közé hajtott Óbudán

2020.07.30. 19:32 Módosítva: 2020.07.30. 23:50

Több tűzoltó-, rendőr- és mentőautó érkezett szerda délután a Flórián térre, miután egy idős nő az ókori romok közé hajtott autójával.

Az egyik szemtanú azt mesélte az RTL Klubnak, hogy az áruház melletti parkolóból kanyarodott ki a nő az autóval, és váratlanul balra kormányzott, majd a gázra lépett, és négy méter mélységbe zuhant a romok közé. Szerinte rosszul lehetett a nő, és a fék helyett véletlenül a gázra lépett.

Többen egyből odamentek segíteni, mentőt hívtak, közben pedig vízzel locsolták a nőt, és kinyitották az ajtókat, hogy  a tűző napon  szellőzni tudjon az autó.

Amikor megérkeztek a mentők, a sofőr magánál volt, de nem tudott válaszolni a kérdésekre. 

A tűzoltóknak előbb le kellett vágni az autó ajtaját, hogy a mentők rögzíthessék a testét, és kórházba tudják szállítani. 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az RTL Klubnak elmondta, hogy a nő a balesetben súlyosan megsérült, a nyakát és a hátát fájlalta. 

Miután a mentősök elszállították, az autót a tűzoltók egy speciális csörlővel emelték ki ki a romok közül. Hogy pontosan mi okozta a balesetet, a rendőrök még vizsgálják.