Részegen, bedizájnerdrogozva, benyugtatózva, jogsi nélkül vezette az általa lopott autót

2020.08.03. 16:16

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki idén márciusban, a város szikáncsi településrészén, egy büfé előtt leállított gépkocsit ittas állapotban eltulajdonított, írja az ügyészségi honlap.

A vádirat szerint a férfi észrevette, hogy az autót lezáratlanul parkolták le, ráadásul az az indítókulcsot is benne hagyták. Elhatározta, hogy ellopja a 280.000 forint értékű kocsit, ezért beleült és elhajtott.

Ebben nem gátolta meg, hogy előzetesen szeszes italt fogyasztott, sőt az sem, hogy őt a bíróság korábban már végleges hatállyal a járművezetésről eltiltotta.

A rendőrök Hódmezővásárhelyen igazoltatták a férfit fél órával a lopás után. A vizelet-és vérminták alapján közepesen súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot igazoltak. A mintákból dizájner drog, és egy nyugtató hatóanyagát is kimutatták.

A férfit  a járási ügyészség lopás vétségével valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, mely bűncselekményeket előéletére tekintettel többszörös és különös visszaesőként követett el. A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.