Kaleta ügyvédje visszavonta a fellebbezést

2020.08.04. 16:30

Visszavonta a fellebbezést a gyermekpornográfia miatt elítélt Kaleta Gábor ügyvédje, így az első fokon kiszabott büntetés jogerőssé vált, az eljárás nem folytatódik másodfokon – írja a 24.hu a Fővárosi Törvényszék közleményére hivatkozva. Ezzel jogerőssé vált az első fokon meghozott ítélet.

Az ügyészség egyből elfogadta a bíróság által kiszabott egy év (két év hat hónapra) felfüggesztett börtönbüntetést és 540 ezer forintos pénzbüntetést Kaleta Gábor pedofilügyében, a volt perui nagykövet védője viszontfellebbezést nyújtott be az ítélet ellen.

Kaleta Gábor volt perui nagykövet pedofilügyét  az Index robbantotta ki  még februárban. Lapunk írta meg elsőként, hogy a volt perui nagykövetet teljes titokban hozták haza, és azt sem verték nagy dobra, hogy eljárás indult ellene. Az akció egyes részletei pedig  titkosak .

A járványhelyzet miatt Kaletát még májusban tárgyalás nélkül ítélték egy év szabadságvesztésre két és fél évre felfüggesztve, illetve félmillió forintos pénzbüntetést is kiszabtak rá. Ezt azonban az ügyészség beismerés hiányában nem tartotta elég szigorúnak, ezért a tárgyalás megtartását kérte.

Mindkét büntetési indítvány lényegileg megfelelt a Fővárosi Főügyészség illetékességi területén működő bíróságok büntetéskiszabási gyakorlatának

– jelentette ki a szóvivőt helyettesítő ügyész.