A mezével tiltakozott egy futó, véletlenül elfelejtették átadni a bronzérmét a tatai félmaratonon

2020.08.04. 11:29 Módosítva: 2020.08.04. 13:58

A tatai Öreg-tó partjára tervezett luxusszálloda-beruházás ellen tiltakozó mezben futott a tatai félmaraton egy nő, aki hiába lett korosztályában harmadik, a bronzérmét nem vehette át akkor, amikor az aranyat és az ezüstöt kiosztották. 

A futónő, Virág Brigitta ezt a történetet a Facebookon osztotta meg. Azt írta, már az eredményhirdetés előtt tudta, hogy harmadik lett az online eredmények alapján, ezért meglepődött, amikor nem szólították a dobogóra az első és a második helyezettel együtt. Ezután több körben kellett reklamálnia.

Ne haragudjon, de én lefutottam 21K-t, valaki hibázott, s ő a második ember, aki csak úgy a kezembe akarja nyomni a bronzérmet. Én mondtam, nem. Szeretnék felállni a dobogóra! Nem én hibáztam

– fakadt ki saját bevallása szerint a Stop Avalon! pólóban futó nő egy ponton, miután többen egyszerűen csak a kezébe nyomták volna a bronzérmet, anélkül, hogy a pódiumra felhívták volna. 

Virág végül elég állhatatosnak bizonyult ahhoz, hogy a díjátadó végén neki is nyilvánosan adják át az érmét, de ezt a tatai tévé a nő tudomása szerint már nem közvetítette. 

Történt egy elég érdekes dolog... a családunkból ketten lettünk...

Közzétette: Brigitta Virág – 2020. augusztus 2., vasárnap

A szervezők a nő Facebook-posztjára szintén a közösségi médiában közzétett nyilatkozatban reagáltak. Szerintük sajnálatos technikai hiba történt, de a dolognak nem volt köze a bronzérmet szerző futó által viselt póló feliratához.

Ilyen jellegű támadás az elmúlt több mint 3 évtizedben még sosem érte a szervező bizottságot, még akkor sem, amikor valaki adminisztrációs hiba miatt később vagy más módon vehette át a díját. A Tatai Minimaraton és Félmaraton mindig is olyan sportesemény volt, és marad is a jövőben, amely politikától függetlenül, kizárólag a sportot népszerűsíti, és az elért sportteljesítményeket díjazza 

– írták a 37. Tatai Minimaraton és Félmaraton elnevezésű oldalon.